Beits

Product :
De geurarme Beits acrylcoating, speciaal ontwikkeld om buitenhout te beschermen met een nieuw soort UV-bescherming en met een extreem duurzame zijdeglans afwerking.
Zeer waterbestendig, vlekbestendig, hittebestendig en dampdoorlatend.

Voorbereiding :
De ondergrond moet gripvast, droog en draagkrachtig zijn alsook vrij van vet, was, siliconen en stof.

TOEPASSING
Algemene details voor de voorbereiding van oppervlakken .
Nieuw hout en onbehandeld hout moet goed worden gedroogd voordat de montage begint. Geimpregneerd hout laten drogen alvorens te beitsen.Het vochtgehalte mag niet hoger zijn dan 18%.

Nieuw en verweerd of vergrijsd hout :
Nieuw hout kan tijdens de bereiding of in de werkplaats worden vervuild.
Vergrijsd of verweerd hout kan al verontreinigingen op het oppervlak hebben.
Alle verontreinigingen en freeswerk moeten van het oppervlak worden verwijderd door te schuren, korrel 80/120 voor verticale oppervlakken en korrel 60/80 voor horizontale oppervlakken. Schimmels, pollen of sporen die niet zijn verwijderd en gevangen zijn onder de beits, verkleuren het oppervlak van het hout wanneer het wordt blootgesteld aan vocht. Indien men twijfelt of het besmet is, behandel hout dan met een houtconserveringsmiddel en volg de instructies.

Oude beitslagen

Verwijder de oude lagen volledig met schuurpapier van korrel 60/80. Zorg ervoor dat het oppervlak droog en stofvrij is, volg verder de instructies voor nieuw en verweerd of vergrijsd hout.

Voorbehandeling

Vul alle voegen, scheuren en spijkergaten met een hoogwaardige polyurethaan of acryl vulstof vóór het beitsen.

Verwerking

Breng de beits aan met een kunststofvezelkwast van goede kwaliteit, breng aan in de richting van de houtstructuur, hou steeds een natte hoek en vermijdt overlappingen. Breng 3 lagen aan. Wacht 4 uur tussen de lagen. Verwerken tussen 10°C en 30°C met een relatieve vochtigheid van 55%. Niet verwerken in direct zonlicht of wanneer er regen dreigt. Verzadig alle houteinden.

De Beits bevat geavanceerde UV-filtersystemen. Deze systemen zullen maximaal beschermen wanneer de dikte van de droge laag 100 micron bereikt. 3 volle lagen / 4 standaard lagen.
Om afbladdering van de lagen te voorkomen , om een maximale levensduur te garanderen op ramen, deuren en buitenmeubilair die veel verbindingen en uiteinden bevatten, moeten de volgende procedures worden uitgevoerd : Breng aan op alle oppervlakken, binnen en buiten en op alle randen. Voor maathoudende delen, gaten, voegen en kopse kanten goed verzadigen met de beits en vullen met vuller van goede kwaliteit zoals vereist.

Opgelet

Eik
De open nerfstructuur van eik kan beitslagen openen. Het is daarom noodzakelijk dat de nerf wordt gevuld met Beits voordat verdere lagen worden aangebracht.
Eik is niet zo bestendig tegen weersinvloeden als olieachtig hardhout en heeft daarom een betere bescherming nodig bij buitenshuis gebruik.

De grote open poriën maken het probleem erger en bieden een weg voor het binnendringen van water. De integriteit van de beitslaag kan niet worden gegarandeerd op eik. Een ander probleem met eik is het hoge looizuurgehalte. Als niet goed afgesloten water (regen) de tannine uit het hout kan spoelen, krijgt het een vlekkerige kleur en vlekken op de omliggende gebieden (stenen, patio, enz.). Blauw-vlek schimmel sporen zijn waarschijnlijk aanwezig op een stuk hout en zullen worden geactiveerd door vocht.

Voorbereiding tot het juiste vochtgehalte is erg belangrijk. Als de eik buiten het vochtgehaltesbereik van 12-20% valt, zal er sprake zijn van overmatige beweging als het om het evenwicht gaat. Het hout zou kunnen scheuren, en de coatingfilm kan ook splitsen zodat het blootliggend hout te voorschijn komt, waardoor er een route ontstaat voor binnendringend water en een snelle verslechtering van de beitslaag. Als dit zich voordoet, moet onmiddellijk actie worden ondernomen om te voorkomen dat het hout wordt verkleurd. Reinig het oppervlak en breng opnieuw voldoende lagen van de beits aan om het te vullen.

Opgelet Aanbrengen op zachte houtsoorten , houtweren en harshout zullen gaan doorbloeden door de beitslaag.

Onderhoud

Wij raden aan om jaarlijks controle uit te oefenen op schade of andere tekenen van slijtage. Maak het oppervlak zuiver. Een onderhoudslaag is gewenst elke 3 tot 4 jaar.

Film eigenschappen:
Droge film : gekleurd
Droging : 1-2 uur bij 20°C / 65% RV lage temperatuur en hoge luchtvochtigheid versnelt de droging Uitharding: tot 5 dagen bij 20°C
Overschilderbaar : tot 4 uur bij 20°
Hardheid : duurzaam
Niet vergelend
Ontvlambaarheid : geen brandgevaar
UV bestendig , water bestendig , krasvast

Verpakking : 100ml, 1L , 2.5L
Verbruik : 10-20 m2 per L
Gezondheid, Veiligheid, Milieu, Stockage

Ongevaarlijk. Goed ventileren. Buiten bereik van kinderen en dieren houden. Bij contact met de ogen: onmiddellijk uitwassen met warm water. Restanten niet in de gootsteen of de riool gieten.
Het materieel kan gereinigd worden met zeep en water vooraleer de deklaag droog is. Een teveel aan product verwijderen met een vochtige doek. Opgedroogd product moet met een afbijtmiddel verwijderd worden. Bescherm tegen extreme temperaturen tijdens stockage en toepassing.
Niet gebuiken onder 5°C.

De hiervoor vermelde informatie is correct volgens onze vaststellingen. Omdat omstandigheden en toepassingen niet door ons gecontroleerd kunnen worden, kunnen wij geen enkele waarborg geven. Wij raden u aan de geschiktheid van het product te proberen op een test-zone alvorens te starten met de eigenlijke toepassing.