Blanke Lak Transparant

binnen
buiten
hitte
bestendig
water
bestendig
vlek
bestendig
krasvast
droogtijd
microporeus

Product :

Zeer hard en krasvast, glashelder, cross link bescherming , sneldrogend.
Deze van zeer hoge kwaliteit cross link lak droogt tot een extra harde, kristalheldere zijdeglans of hoogglans afwerking met extreem goede schuureigenschappen die zich hecht op een hele reeks oppervlakken zoals metaal • laminaat • hout • tegels • keramiek • glas • kunststof
Zeer harde bescherming voor binnen & buiten, droog na 1-2 uur, water- , vlek – en hittebestendig. Uitwassen met water.

Voorbehandeling :
Alle oppervlakken moeten vrij zijn van stof, vet, olie en vervuiling. Beschrijving

Hout – verwijder oliehars van hardhout en hars van zachthout. Schuur het oppervlak tot een gladde ondergrond en verwijder het stof. Zorg dat het product goed gemengd is, maar niet schudden. Gebruik een goede synthetische lakkwast en breng een dunne laag gelijkmatig aan met lichte kwaststrepen. Breng de 1e laag aan en laat drogen. Verdun deze 1e laag met 10% water op poreuze oppervlakken. Breng dan nog 1 tot 2 lagen aan.

Opgelet
Probeer steeds uit op een testoppervlak. Niet aanbrengen op niet uitgeharde olieverf. Op latex of acrylverf kunnen vlekken ontstaan die voorheen niet zichtbaar waren. Niet geschikt voor onbehandeld buitenhoutwerk. Test de hechting.

Film eigenschappen:
Droge film : zijdeglans en hoogglans
Droging : 1-2 uur bij 20°C / 65% RV lage temperatuur en hoge luchtvochtigheid vertraagt de droging Uitharding: tot 5 dagen bij 20°C
Overschilderbaar : tot 2 uur bij 20°C
Hardheid : duurzaam cross link
Ontvlambaarheid : geen brandgevaar

Verpakking : 100ml, 500ml , 1L , 4L

Afwerking : zijdeglans en hoogglans

Verbruik : 15-20 m2 per L

Gezondheid, Veiligheid, Milieu, Stockage

Ongevaarlijk. Goed ventileren. Buiten bereik van kinderen en dieren houden. Bij contact met de ogen: onmiddellijk uitwassen met warm water. Restanten niet in de gootsteen of de riool gieten. Het materieel kan gereinigd worden met zeep en water vooraleer de deklaag droog is. Een teveel aan product verwijderen met een vochtige doek. Opgedroogd product moet met een afbijtmiddel verwijderd worden. Bescherm tegen extreme temperaturen tijdens stockage en toepassing. Niet gebuiken onder 5°C.

De hiervoor vermelde informatie is correct volgens onze vaststellingen. Omdat omstandigheden en toepassingen niet door ons gecontroleerd kunnen worden, kunnen wij geen enkele waarborg geven. Wij raden u aan de geschiktheid van het product te proberen op een test-zone alvorens te starten met de eigenlijke toepassing.