Kwasten en Gereedschap

KRIJTVERFKWAST

De Ovale kwast is uitstekend geschikt om krijtverf aan te brengen. ideaal voor krijtverf en gebruik met krijtverfmaker.

VERFKWAST


fijne lichte kunststofvezel kwast ideaal om watergedragen lakken en vernissen

LAKKWAST

zeer fijne lichte kunststofvezel kwast ideaal om watergedragen lakken en olielakken af te werken

SLEEPKWAST

De Sleepkwast wordt vaak gebruikt om kleuren te verzachten en te vermengen op muren en grote vlakken. De effecten die verzacht moeten worden zijn o.a. kleurwassing, wikkeleffect en marmerimitaties. Kan ook gebruikt worden om te slepen en te tamponneren.

DASKWAST

De Daskwast wordt gebruikt bij ingewikkelde effecten zoals marmer- en houtimitaties. De haren van de Daskwast zijn zo zacht dat de patines op waterbasis te veel weerstand bieden. Daarom moet men eerst verzachten met de Sleepkwast.

TAMPONNEERKWASTEN

Tamponneren is een decoratieve afwerking op zich, vaak gebruikt om kwaststrepen te verzachten alvorens een andere techniek toe te passen. Om een getamponneerde afwerking te bekomen, klopt men met de platte kant van de kwast in de natte patine.  Zorg ervoor dat u in rechte hoeken werkt, zo niet bestaat het risico dat er vlekken ontstaan. 

Verkrijgbaar in groot en klein model.

PATINEREN : Men brengt kleine deeltjes patine over van een donkere kant naar een lichte kant. Men kan schakeringen aanbrengen door een kleur van één kant naar een andere kant te tamponneren. Verzachten kan met de Daskwast.

KLOPKWAST

wordt voornamelijk gebruikt bij hout-imitaties en antiek-maken. Deze kwast met lange haren geeft een willekeurig maar toch gelijkmatig patroon dat sterk lijkt op dat van de houtnerven.

NATUURSPONS

wordt gebruikt om een zacht effect te bekomen en wordt enorm gewaardeerd door decorateurs en kunstenaars om zijn uitzondelijke absorpte vermogen, elasticiteit en tekening.

HOUTKAM

wordt gebruikt om uitgesproken, gelijkmatige nerven te creëren in de natte patine. Deze houtkam heeft fijne, middelmatige, brede en verlopende tanden.

HOUTNERVER

Met de houtnerver kan men de nerfstructuur van zachtere houtsoorten nabootsen. Wordt vaak gebruikt na de Houtkam om de nerven zo realistisch mogelijk na te bootsen (zie houtimitatie).