Steen & Baksteen Beschermer

binnen
buiten
hitte
bestendig
water
bestendig
chemicaliën
bestendig
sneldrogend
micro
poreus

De Steen en Baksteen Beschermer is een hoogwaardig, watergedragen product dat een chemische reactie veroorzaakt met de koolstofdioxide in de lucht. De Bescherming van het oppervlak begint onmiddellijk na de chemische reactie en zal volledig zijn na 24 uur.

IDEAAL VOOR GEBRUIK OP

Leien, Leisteen, Steen, Gips/Plaaster, Open Haarden, Blootgestelde Stenen en muren

De Steen en Baksteen Beschermer zal in poreuze ondergronden doordringen. Water, vocht, olie en milde chemicaliën kunnen niet doordringen. Schimmelgroei zal onderdrukt worden. Droogt tot een héél matte afwerking, bewaart het oorspronkelijk uitzicht van het object op open haarden, metselwerk, stenen en bakstenen muren.

UNIEKE KWALITEITEN

Waterafstotend. Op natuurlijke metselwerk, zoals kalksteen, zandsteen en vooraf gegoten keramiek, onderdrukt het de vorming van zoutafzettingen.
Verbetert ook de weerbestendigheid. Werkt als een vochtbarrière door afscherming van het oppervlak en maakt het bestand tegen indringen van vet, olie , zuren , alkali en zouten . Vuil kan gemakkelijk worden gereinigd met een milde zeep en water .

VOORBEREIDING

Zorg ervoor dat het te behandelen oppervlak zuiver en vrij van vet , was, vreemde materialen en vervuiling zijn. Voor stenen en bakstenen oppervlakken reinigen met hogedruk reiniger , indien mogelijk. Laat het oppervlak volledig drogen alvorens het te behandelen .

Oude verflagen verwijderen. door te schrapen of door gebruik te maken van geschikt afbijtmiddelen .

TOEPASSING

Niet gebruiken bij temperaturen onder 5°C of in zeer hoge luchtvochtigheid. Steen en baksteen vernis moet onverdund gebruikt worden met een kwast, spuitpistool of roller. Goed schudden voor gebruik . 1 laag is voldoende.

GOUDEN RAAD

Vermijdt ophoping in de voegen. Maak een proef voor de helderheid van donkere kleuren. Gelijkmatig aanbrengen. Test altijd op een vlak vóór de toepassing. Een chemische reactie kan plaatsvinden op ondergronden zoals glas, geglazuurde oppervlakken, lood of aluminium, best afplakken .

VERBRUIK:
Tot 15-20 m2/liter, afhankelijk van de zuigkracht van de ondergrond.

GEZONDHEID, VEILIGHEID, MILIEU, STOCKAGE

Ongevaarlijk. Goed ventileren. Buiten bereik van kinderen en dieren houden. Bij contact met de ogen: onmiddellijk uitwassen met warm water. Restanten niet in de gootsteen of de riool gieten. Het materieel kan gereinigd worden met zeep en water vooraleer de deklaag droog is. Een teveel aan product verwijderen met een vochtige doek. Opgedroogd product moet met een afbijtmiddel verwijderd worden. Bescherm tegen extreme temperaturen tijdens stockage en toepassing.

De hiervoor vermelde informatie is correct volgens onze vaststellingen. Omdat omstandigheden en toepassingen niet door ons gecontroleerd kunnen worden, kunnen wij geen enkele waarborg geven. Wij raden u aan de geschiktheid van het product te proberen op een test-zone alvorens te starten met de eigenlijke toepassing.