Vloerlak (Vloervernis)

HET DUURZAME ANTWOORD VOOR VLOERBESCHERMING

Vloerlak is ideaal voor de bescherming van vloeren en voor zones die een zeer duurzame afwerking vereisen. Vloerlak kan gebruikt worden ter bescherming van meubels, kasten, omgeving van openhaarden, deuren, trappen en werkbladen.

VLOERLAK IS MAKKELIJK AAN TE BRENGEN EN TE REINIGEN

TOEPASSING

Vloerlak moet goed gemengd worden. Voor alle poreuze oppervlakken en nieuw/bloot hout eerst een laag aanbrengen van Vloerlak verdund met 10 % water. Breng dan 2-3 lagen Vloerlak onverdund aan, waarbij elke laag eerst droog moet zijn alvorens de volgende aan te brengen. Voor houten vloeren is het gewenst dat men eerst licht opschuurt tussen 2 lagen. Dit om te vermijden dat de ondergrond ruw blijft.

GLANSGRAAD : Zijdeglans , Extra Mat 

VERPAKKING :1 liter, 4 liter

VERBRUIK: 15-20 m2/liter

DROOGTIJD EN UITHARDING

Droogtijd : 1 – 2 uur bij kamertemperatuur (20° – 55 % R.V.)
Nieuwe laag : na 1 – 2 uur .
Uitharding : minimum 16 uur bij ideaal weer. Wacht 48 uur om b.v. meubels te verplaatsen. Wacht enkele dagen vooraleer je de tapijten terug legt. Zie ook: technische gegevens.

VOORBEREIDING VAN HET OPPERVLAK

De te behandelen oppervlakken moeten vrij van vet, was, vuil of politoersel zijn. Eventuele was of vet op de vloeren moet eerst volledig verwijderd worden.

DUURZAAMHEID EN UITZICHT

Vloerlak extra mat behoudt het natuurlijk uitzicht van de ondergrond. Het is vlekbestendig en heeft een goede duurzaamheid. Wanneer een verhoogde duurzaamheid vereist is (keukenvloeren, werkbladen, industriële vloeren), breng dan eerst 1 of 2 lagen Vloerlak zijdeglans aan en daarover 1 laag Vloerlak extra mat. Hierdoor verkrijgt men wel een iets meer heldere afwerking dan wanneer men alleen Vloerlak extra mat gebruikt. Best altijd eerst een test doen.

HOUTEN VLOEREN

KAAL HOUT : Het oppervlak opschuren in de richting van de nerven. Gebuik hiervoor best een industriële schuurmachine.
OUD HOUT : Een industriële schuurmachine gebruiken om zeker te zijn dat alle onzuiverheden verwijderd zijn. Schuren tot op het kale hout. Goed reinigen na het schuren.

PAS GEVERFD HOUT : Lichtjes opschuren om een hechting te krijgen. Eerst even testen op haalbaarheid. Niet aanbrengen op niet-uitgeharde olieverven. Bij gebruik op latex-/ emulsieverf kunnen vlekken optreden.
OUD GEVERFD OF GEVERNIST HOUT :

In goede staat : toepassing zoals voor pas geverfd hout.
In slechte staat : de verf volledig verwijderen met een industriële schuurmachine. Goed reinigen na het schuren.
ALLE ANDERE GEVERFDE OF GEVERNISTE OPPERVLAKKEN :
In goede staat : lichtjes opschuren om goede hechting te krijgen. Eerst testen.
In slechte staat : de bestaande deklaag volledig verwijderen.

GEZONDHEID, VEILIGHEID, MILIEU, STOCKAGE

Ongevaarlijk. Goed ventileren. Buiten bereik van kinderen en dieren houden. Bij contact met de ogen: onmiddellijk uitwassen met warm water. Restanten niet in de gootsteen of de riool gieten. Het materieel kan gereinigd worden met zeep en water vooraleer de deklaag droog is.
Bescherm tegen extreme temperaturen tijdens stockage en toepassing.

Niet gebuiken onder 5°C.

De hiervoor vermelde informatie is correct volgens onze vaststellingen. Omdat omstandigheden en toepassingen niet door ons gecontroleerd kunnen worden, kunnen wij geen enkele waarborg geven. Wij raden u aan de geschiktheid van het product te proberen op een test-zone alvorens te starten met de eigenlijke toepassing.